Jaarhoroscoop 2018 Steenbok
Horoscoop 2018

Dit jaar zal voor de steenbok een belangrijk jaar worden wat betreft carrière en relaties.
Het afgelopen jaar was voor de steenbok een rustig jaar waar niets echt heel goed ging, maar ook niets heel slecht.
2018 biedt de steenbok kansen genoeg om zaken eens grondig aan te pakken…
2018 is bij uitstek het jaar waar in veranderingen tot positieve situaties kunnen gaan leiden.

Liefde en relaties in 2018:

Zoals al gezegd wordt het dit jaar allemaal net even anders, dit geldt ook voor de liefde.
Verliefde steenbokken zullen de macht hebben de prille liefdesrelatie, die er al was in 2017, om te zetten in een mooie basis voor een vaste relatie.
Steenbokken die al gesetteld zijn zullen opnieuw de liefde voor de huidige partner laten opbloeien.
Ook vriendschappen worden versterkt omdat een goede vriend u dit jaar hard nodig zal gaan hebben.
Sta open voor de vraag om hulp van anderen en geef een goed advies, dit zal leiden tot een hechte vriendschap voor het leven.

Financieel 2018:

Op financieel gebied kan het veel rooskleuriger worden voor de steenbok. Tot nu toe was er stabiliteit, maar 2018 is het jaar van de verandering, ook op financieel gebied.
Pluk hier de vruchten van steenbok, en laat de teugels maar wat vieren, u heeft er hard voor gewerkt en geniet van de beloning daarvoor.
Let wel op in 2018 met het wagen van een gokje, dit zou desastreuze gevolgen kunnen hebben….

Carrière in 2018

Uw werk van het afgelopen jaar zal beloond worden in de zin van een loonsverhoging, promotie of onverwachte bonus.
Uw motivatie zal hierdoor nog verder omhoog gaan en u voelt zich goed in balans.

Voor de steenbok geldt wel, niet lui worden omdat het nu voorspoedig gaat, dit zal bestraft worden.
Werk uzelf niet over de kop en geef duidelijk uw grenzen aan, het wordt gezien dat u uw best doet en de waardering komt er.

Persoonlijke ontwikkeling in 2018:

Hoewel de steenbok geen zwever is, is 2018 het jaar dat toch enige spiritualiteit en bovennatuurlijke situaties bevat.
U wordt geprikkeld om u eens te verdiepen in meditatie en het vinden van innerlijke rust.

Kenmerken van de Steenbok

Praktisch en verstandig
Ambitieus en gedisciplineerd
Geduldig en voorzichtig
Grappig en gereserveerd

Maar aan de andere kant…

Pessimistisch en fatalistisch
Vrekkig en zuinig

Het sterrenbeeld Steenbok is een van de meest stabiele en serieuze tekens van de dierenriem. Deze onafhankelijke, betrouwbare persoonlijkheden hebben veel uitstekende kwaliteiten. Ze zijn meestal zelfverzekerd, wilskrachtig en kalm. Deze hardwerkende, onemotionele, slinkse, praktische, verantwoordelijke, volhardende en extreem voorzichtige personen kunnen net zo lang blijven vol houden tot ze hun zelfgestelde doel hebben bereikt. Welk beroep ze ook kiezen, op mensen met als horoscoop Steenbok kun je rekenen dat ze goed werk leveren. Zij maken vaak projecten af die zijn opgezet door door ‘pionierende’ tekens. Dankzij hun volhardendheid worden ze al snel de spil voor elk bedrijf waar ze voor werken.

Ze proberen altijd eerlijk en kritisch naar zichzelf te kijken. Ze respecteren opgelegde discipline en eisen discipline van de degenen die onder hen werken. Ze hebben zowel voor zichzelf als anderen hoge standaarden. Op hun typische methodologische, geharde, koppige en onbuigzame manier, slaan ze zich door persoonlijke tegenslagen heen. Zelfs waar anderen het al lang hebben opgegeven, blijven Steenbokken doorgaan ten behoeve van hun gezin en/of werk.
Wanneer een combinatie van praktische vaardigheden en ambitie nodig hebt voor een klus, neem dan vooral een Steenbok aan. Ze maken voorzichtig plannen om hun ambities (zoals rijk worden) te vervullen. Ze zijn spaarzaam zonder zelfzuchtig te zijn en ze kunnen zonder al te veel inspanningen en uitgaven grootse resultaten bereiken. Omdat ze zo goed kunnen organiseren, kunnen ze aan verschillende projecten tegelijkertijd werken.

Ze hebben veel respect voor autoriteit, maar als ze ergens direct verantwoordelijk voor zijn of zelfs een hoge rang hebben, zullen ze niet snel naar de mening van een ander luisteren. Als ze ergens als leider optreden, verwachten ze dat degenen onder hen net zo gedisciplineerd als zijzelf zijn, en dat ze elke taak volgens de hoogste standaard vervullen.

Maar ondanks dat mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Steenbok zo veeleisend zijn, zijn ze wel heel redelijk. Het zijn niet altijd de prettigste collega´s omdat ze gereserveerd en vaak erg conservatief zijn. Voor hen is traditie belangrijker dan innovaties. Ze hebben ook de neiging erg pessimistisch en melancholiek te zijn. In het ergste geval kan dit leiden tot een erg gedeprimeerd persoon, waarbij extatisch geluk wordt afgewisseld met het ergste soort lijden. In zo´n geval kan de Steenbok het beste professionele hulp zoeken. Daarom kan de capabele Steenbok het beste veel tijd doorbrengen met meditatie, om zo de kracht te vinden om dergelijke turbulente innerlijke emoties onder controle te houden.

Ondanks dat ze vaak stil en gereserveerd lijken, kunnen ze verrassend geestig en subtiel uit de hoek komen. Maar ze hebben ook de neiging om dingen te verpesten met hun onverwachte en onverantwoordelijke spottende opmerkingen. Maar ontwikkelde Steenbokken kunnen deze neigingen onder controle houden met een ijzeren zelfbeheersing. Een andere onverwachte kwaliteit in sommige Steenbokken is hun interesse in het occulte, des te meer omdat ze van nature een erg sceptische geest hebben.

Ze hebben vaak een bijzonder scherpzinnig intellect. Ze denken diep en grondig na en gaan alle mogelijkheden af voor ze een besluit nemen. Ze hebben een goed geheugen en een onlesbare doch methodisch verlangen naar kennis. Het zijn rationeel, logisch en kunnen helder denken. Ze hebben een goed concentratievermogen, vinden het heerlijk om te discussiëren en met hun intelligentie te pronken door hun tegenstanders in vallen te lokken en te overtreffen met hun logica.

Wil jij ook elke week jouw gratis gedetailleerde weekhoroscoop in jouw inbox ontvangen? Schrijf je dan nu in en ontvang de gratis weekhoroscoop elke week per e-mail.